Executive Chef

AEOLOS BEACH HOTEL
Πλήρης απασχόληση
Κως

The totally renovated 4* Aeolos Beach Hotel at Kos island is seeking to hire an experienced Head Chef to join its team for the tourism season 2025. The ideal candidate is a high energy, hands on professional, able to cope in a demanding work environment having impeccable job standards. The Head Chef will ensure hotel’s gastronomical expectations, cost standards and as well as, the efficient operation of the kitchen of an all inclusive beach resort.

Main duties

  • Reports to the Hotel Manager
  • Responsible for the preparation of meals from 1 central kitchen, to 2 all inclusive buffet restaurants, 1 self service grill
  • Planning according to occupancy levels (~500pax), directing food preparation and activities, supervising cooks and support personnel.
  • Daily cooperation with the Cost Controller & Service Manager
  • Planning and directing food preparation and cooking activities
  • Arranging equipment purchases and repairs
  • Involvement in the selecting process and management of kitchen staff
  • Remedy problems or complaints that arise
  • Final editing of the appearance of meals - buffet
  • Compliance with nutritional regulations, hygiene rules and safety standards
  • Maintaining time and payroll records

Απαραίτητα Προσόντα:

  • Culinary school graduate
  • Previous experience of no less than 3 years in a similar position
  • Talent and knowledge of gastronomical art
  • Controlling and directing the food preparation process and any other relative activities.
  • Edit the menu with new or existing culinary creations ensuring the variety and standardization of taste of the servings.
  • Approving cooked meals before reaching guests
  • Adaptability, efficiency under pressure
  • Excellent knowledge of hygiene, safety and food handling procedures
  • Professional appearance and demeanor, good communication skills - team spirit
  • Experience in costing, ordering, receiving, proper storage and preservation conditions of food
  • Leadership and organizational skills
  • Flexibility and adaptability in demanding situations
  • Valid health certificate

Παροχές:

  • Professional and stable work environment
  • Development and continuous training
  • Accommodation and meals
  • Competitive salary package

Πώς να εφαρμόσει

Για να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την εργασία θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε στον ιστότοπό μας. Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, εγγραφείτε.

Δημοσιεύστε ένα βιογραφικό

Παρόμοιες εργασίες

Υπάλληλος Παραγωγής (κρύα κουζίνα, σφολιατοειδή)

AIR CANTEEN ΑΕ, Κως
πριν 2 εβδομάδες
Θέση Εργασίας: Υπάλληλος παραγωγής (κρύα κουζίνα, ψήσιμο σφολιατοειδών) για καταστήματα Εστίασης στο Αεροδρόμιο της Κω Η Air Canteen , εταιρεία εστίασης που δραστηριοποιείται με καταστήματα εντός αεροδρομίων και άλλων κλειστών αγορών, αναζητά άτομα με θετική διάθεση και προσήλωση στην λεπτομέρεια, που θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες μια αξέχαστη εμπειρία Στην Παραγωγή των καταστημάτων μας στο αεροδρόμιο, θα έχεις την ευκαιρία να...

Bar Manager - KOS

MITSIS HOTELS, Κως
πριν 2 εβδομάδες
Πρωτοπορώντας εδώ και 45 χρόνια, ο Όμιλος Mitsis είναι η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, καθοδηγούμενος από την πελατοκεντρική του φιλοσοφία , την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα . Με 23 ξενοδοχεία εκ των οποίων τα 15 ιδιόκτητα, τα 5 μισθωμένα και τα 3 υπό διαχείριση, 8,000 δωμάτια και πάνω από 5,000 εργαζόμενους σε 8 προορισμούς σε...

Captain

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4*, Κως
πριν 3 εβδομάδες
Captain ζητείται για την ομαλή και σωστή λειτουργία του κεντρικού εστιατορίου ξενοδοχειακής μονάδας, 330 δωματίων, 4*, HALF BOARD στην Καρδάμαινα της Κω για την καλοκαιρινη σαιζον 2025. Απαραίτητα Προσόντα: Σχετική Προϋπηρεσία Γνώση Αγγλικής γλώσσας Παροχές: Διαμονή Διατροφή Πολύ καλό πακέτο αποδοχών Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας