Executive Chef

BUNGALOWS MAKRYAMMOS
Πλήρης απασχόληση
Θάσος

Το ξενοδοχείο Makryammos, 5* στον Λιμένα Θάσου, αναζητά Executive Chef υπεύθυνο για όλα τα σημεία εστίασης: 3 A La Carte εστιατόρια και το κεντρικό μπουφέ.


  • Ελέγχει και προσαρμόζει τα συστήματα και τις διαδικασίες στην κουζίνα για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητά τους.
  • Αναπτύσσει, σχεδιάζει ή δημιουργεί νέα μενού και συνταγές με βάση τα πρότυπα ή τη δημιουργική συμβολή.
  • Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων.
  • Διασφαλίζει τη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς.
  • Ακολουθεί τους σωστούς χειρισμούς και τις ενδεδειγμένες θερμοκρασίες όλων των προϊόντων τροφίμων.
  • Χειρίζεται και συντηρεί όλο τον εξοπλισμό του τμήματος και αναφέρει τυχόν βλάβες.
  • Υποστηρίζει διαδικασίες ελέγχου μερίδων και σπατάλης τροφίμων.
  • Ελέγχει την ποιότητα των πρώτων υλών και των μαγειρεμένων προϊόντων για να διασφαλίσει ότι πληρούνται τα πρότυπα.

ΗΓΕΣΙΑ

  • Εποπτεύει και διαχειρίζεται το προσωπικό. Διαχειρίζεται όλες τις καθημερινές λειτουργίες. Γνωρίζει τις θέσεις των εργαζομένων αρκετά καλά ώστε να μπορεί να εκτελεί καθήκοντά τους σε περίπτωση απουσίας.
  • Διασφαλίζει ότι τα πιάτα προετοιμάζονται και παρουσιάζονται σύμφωνα με τα πρότυπα.
  • Δημιουργεί και διατηρεί ανοιχτές, συνεργατικές σχέσεις με τους εργαζόμενους και διασφαλίζει ότι το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι στην ομάδα.
  • Υπολογίζει τις καθημερινές ανάγκες παραγωγής σε εβδομαδιαία βάση και επικοινωνεί αυτές τις ανάγκες στο προσωπικό της κουζίνας καθημερινά.
  • Ηγείται των βαρδιών ενώ παράλληλα προετοιμάζει προσωπικά πιάτα και εκτελεί παραγγελίες σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Διατήρηση Γαστρονομικών Στόχων

  • Επιτυγχάνει και υπερβαίνει στόχους, συμπεριλαμβανομένων στόχων απόδοσης, προϋπολογισμού, ομάδας κ.λπ.
  • Προγραμματίζει το προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης και παρακολουθεί την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.
  • Κατανοεί τον αντίκτυπο της λειτουργίας του τμήματος στους συνολικούς οικονομικούς στόχους της επιχείρησης και διαχειρίζεται έτσι ώστε να επιτυγχάνονται ή να ξεπερνιούνται οι οικονομικοί στόχοι.

Διασφάλιση Εξαιρετικής Εξυπηρέτησης Πελατών

  • Διαχειρίζεται τις καθημερινές λειτουργίες, διασφαλίζοντας την ποιότητα, τα πρότυπα και την κάλυψη των προσδοκιών των πελατών σε καθημερινή βάση.
  • Βελτιώνει την εξυπηρέτηση επικοινωνώντας και βοηθώντας τα άτομα να κατανοήσουν τις ανάγκες των πελατών, παρέχοντας καθοδήγηση, ανατροφοδότηση και εκπαίδευση όταν απαιτείται.
  • Δίνει θετικό παράδειγμα στις σχέσεις με τους πελάτες.
  • Αντιμετωπίζει προβλήματα και παράπονα πελατών.
  • Προσπαθεί συνεχώς να βελτιώνει την ποιότητα υπηρεσιών.

Διαχείριση και Διεξαγωγή Δραστηριοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού

  • Αναγνωρίζει τις ανάγκες ανάπτυξης των άλλων και προχωρά σε καθοδήγηση, εκπαίδευση ή βοήθεια για τη βελτίωση γνώσεων ή δεξιοτήτων.
  • Προσδιορίζει τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού, αναπτύσσει επίσημα προγράμματα εκπαίδευσης ή μαθήματα και διδάσκει ή εκπαιδεύει άλλους.
  • Συνδράμει, όταν απαιτείται, στη διαδικασία συνεντεύξεων και πρόσληψης εργαζομένων με τα κατάλληλα προσόντα.
  • Συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης απόδοσης, παρέχοντας ανατροφοδότηση όταν χρειάζεται.
  • Ζητά ανατροφοδότηση από τους εργαζόμενους, εφαρμόζει πολιτική «ανοιχτής πόρτας» και εξετάζει τα αποτελέσματα ικανοποίησης προσωπικού για τον εντοπισμό και την επίλυση προβλημάτων ή ανησυχιών.
  • Συμμετέχει στην εκπαίδευση του προσωπικού Εστιατορίων και Catering σε μενού, υλικά, μεθόδους παρασκευής και ιδιαίτερες γεύσεις.


Επιπλέον Υποχρεώσεις

  • Παρέχει πληροφορίες σε προϊσταμένους, συναδέλφους και υφιστάμενους μέσω τηλεφώνου, γραπτά, e-mail ή αυτοπροσώπως.
  • Αναλύει πληροφορίες και αξιολογεί αποτελέσματα για να επιλέξει την καλύτερη λύση και να επιλύσει προβλήματα.
  • Παρευρίσκεται και συμμετέχει σε όλες τις σχετικές συναντήσεις.

Απαραίτητα Προσόντα:

  • Προϋπηρεσία ως υπεύθυνος κουζίνας σε ξενοδοχεία.
  • Άριστη γνώση και εφαρμογή πολιτικών και διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων
  • Θετικός χαρακτήρας με θέληση για προσφορά, γνώση και σωστή καθοδήγηση της ομάδας
  • Απόφοιτος σχολής μαγειρικής

Παροχές:

  • Εξαιρετικά ανταγωνιστικές μισθολογικές απολαβές ανάλογα με προσόντα
  • Ποιοτικές συνθήκες διαμονής και προσφορά διατροφής
  • Ευχάριστο περιβάλλον εργασίας

Πώς να εφαρμόσει

Για να υποβάλετε αίτηση για αυτήν την εργασία θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε στον ιστότοπό μας. Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό, εγγραφείτε.

Δημοσιεύστε ένα βιογραφικό